Необходими документи и условия за кремация в София

Необходими документи и условия за кремация в София

Въпреки, че в България хората избират погребението като церемония, кремация също се извършва. Малко са хората, които са заинтересовани от тази процедура, поради една или друга причина. Нека ви разкажем накратко какво представя та и какви са необходимите документи и условия за извършване на кремация в София.

Какво представлява процедурата кремация в София?

Необходими документи и условия за кремация в София

Процедурата по кремация се извършва в крематориум в град София. Тялото на покойника се поставя в дървен ковчег, като е много важно както по тялото, така и по самия ковчег да няма пластмасови или метални елементи. Тялото се изгаря при температура от около 700-800 градуса, а самата процедура е с продължителност около 70 минути. След това останките се раздробяват до прах, а прахът, който е с тегло около 4 кг. се поставя в специална урна. Урната се поставя в гроб, както се случва при стандартното погребение.

Необходими документи и условия за кремация в София

Преди да продължим, ще трябва да си споделим, че веднъж реши ли се да се осъществи кремация, процеса е необратим. Има няколко условия, което се изисква да се спазят, кито по-скоро са чисто административни и свързани с документация. На първо място ще ви трябва акт за смърт. Той се издава от лекаря, който е установил смъртта. Същия този лекар може да ви издаде и следващия важен документ – разрешение за кремация. Третият документ, който ви е необходим е декларация с разрешение на всички наследници за кремация. Наследниците следва да се удостоверят като такива с удостоверение за наследници, което може да получите от кметството по район.

Обикновено траурните агенции са запознати с процедурата и могат да ви посъветват във всеки един етап. Коректна и деликатна траурна агенция е Бордо, която предлага пълна организация по кремация на достъпни цени с пълен набор от всички траурни стоки и материали.