Масла за автомобили – струва си да опитате MOBIL 1 FS 0W-40

Mobil 1 FS 0W 40 е продукт на ExxonMobil, който е особено популярен сред собствениците на автомобили от среден до висок клас.

В магазин за масла за автомобили ЛексКар ще откриете широка гама от тези масла за автомобили.

Основните характеристики на моторното масло обикновено са кодирани в името. И името на моторното масло, без да навлиза в неговите работни качества, вече говори много.

И така, Mobil 1 FS 0W40 означава следното:
• Mobil 1 е линия от синтетични моторни масла от Mobil.
• FS означава Full Synthetic. Маслото се продава като напълно синтетичен продукт. Днес обаче това определение е доста неясно. Например, различните производители наричат синтетични смазочни материали на основата на хидрокрекинг, високотехнологични PAO масла на базата на скъпи ароматни въглеводороди или естери.
• В случая на въпросния продукт, FS индексът означава, че смазката се създава на три вида основи наведнъж: хидрокрекинг (GTL), естери и компоненти на PAO. Производителят не разкри процента на всички компоненти. Но косвено, според техническите характеристики и спектралния анализ, може да се предположи, че в смазката преобладава силно рафинирана хидрокрекинг основа.
• 0W -40 – SAE вискозитет. Тази част от името съдържа характеристиките на вискозитета на маслото при работна температура и точката на минимално изпомпване от помпата при замръзване. Първата част на индекса, 0W, показва, че маслото е гарантирано да се изпомпва през системата при температура –35 ° C и няма да се втвърди между облицовките и шейните на вала до загубата на защитни свойства при замръзване до –40 ° C.

Спецификации:

Спецификации на Mobil FS 0W-40 са предоставени от производителя. Кинематичният вискозитет при + 40 ° C е 70,8 cSt. Добър индикатор за синтетика. По време на стартиране през лятото маслото има достатъчен вискозитет, за да защити двигателя не само при обороти на празен ход, но и да кара без претоварване. В този случай смазката няма да създаде допълнително съпротивление.

Кинематичен вискозитет при +100 ° C – 12.9 cSt. Това е много добър показател за масла с такъв диапазон на работни температури. Не всички смазочни материали, способни да текат при –40 ° C, ще поддържат достатъчен вискозитет при работна температура.